Mukulaselleri muodostaa pyöreähkön valkomaltoisen mukulan. Sivujuurien ja lehtien jättämien arpien vuoksi mukula on rosoinen. Mukulasellerin maku on hyvin aromaattinen, hiukan makeaan vivahtava. Hyvä mukula on kiinteä ja painoa voi kertyä jopa yli kilon. Sellerin leikkauspinta tummuu helposti selleristä erittyvien aineiden reagoidessa hapen kanssa. Mukulaselleri sisältää paljon proteiineja ja hivenaineita, erityisesti kaliumia.
Sellerille ominaista on pitkä kasvuaika. Suomen oloissa viljely perustuu taimien noin 2kk esikasvatukseen. Avomaalle taimet istutetaan yleensä toukokuun puolenvälin jälkeen.
Parhaiten sellerille sopivat runsasmultaiset kosteutensa hyvin säilyttävät hietamaat. Selleri suosii viileää ja kosteaa ilmastoa ja riittävää kastelua. Esimerkiksi Kalifornian seudulla sitä viljellään ympärivuotisesti niin, että eri vuodenaikoina viljely on erikoistunut tuotantoon sopivan viileille ylänköseuduille. Pohjois-Amerikassa tuotetaan etenkin lehtiselleriä, mutta pääpiirteissään sellerien kasvuvaatimukset ovat melko samanlaiset.
Grammassa sellerin siemeniä on noin 2000kpl. Ne itävät valossa noin 18–25 vrk:ssa. Minimilämpötila pitäisi olla vähintään 18 asteessa, jotta vältytään aikaiselta kukinnalta.
Selleri vaatii lämpimän kasvupaikan ja hyvin lannoitetun maan (pH yli 6). Pitkä kasvuaika, kylvöstä korjuuseen 5–8 kk. Karaistut taimet istutetaan ulos, kun maan lämpötila yli 13 °C. Taimen kasvupisteen on jäätävä näkyviin. Liian matalaan istutettaessa sivujuurien kasvu voimistuu, syvään istutus saa mukulat venymään pitkiksi. Taimiväli 25–40 cm, riviväli 50–60 cm. Lisälannoitus typpeä annetaan heinä–elokuussa.
Boorin puutoksessa mukulaan ilmaantuu ruskeita laikkuja, nuoret lehdet kellastuvat ja lehdykän laitaan ilmestyy ruskeita laikkuja. Mukulat korjataan myöhään syksyllä, kestää muutamia pakkasasteita. Kovalta pakkaselta kasvusto suojataan harsolla tai oljilla.