Juolavehnän torjunta suositellaan tehtäväksi lohkolta ennen kuin se istutetaan sellerille. Jos kasvulohkolla on kaikesta huolimatta juolavehnää, on se mahdollista torjua valikoivilla juolavehnän torjunta-aineilla.

Sellerille hyväksyttyjä juolavehnän torjunta-aineita ovat:

Targa Super 5 SC (kvitsalofoppi-P-etyyli 50 g/l)
käyttömäärä 3,0 l/ha, vettä 200 – 300 l/ha
(varoaika 40 vrk)

Pilot Ultra (kvitsalofoppi-P-etyyli 50 g/l)
käyttömäärä 2,0 l/ha + Sito Plus 0,2 l/ha, vettä 200 – 300 l/ha
(varoaika 40 vrk)

Sellerille on hyväksytty vain kertakäsittely kesäkuussa juolavehnän 4. – 6. lehtiasteella (juolavehnä 20 – 30 cm korkeaa).

Stromp-valmisteella (pendimetaliini 400 g/l) on Minor use -hyväksyntä (laajennettu käyttöalue) mukulasellerin rikkakasvien torjuntaan. Aineen varoaika on 60 vrk. Minor use -hyväksyntä tarkoittaa että käyttökohdetta ei ole mainittu valmisteen myyntipäällyksessä ja käyttäjä on yksin vastuussa valmisteen käytöstä mahdollisesti aiheutuvista vahingoista

Haraus ja kitkentä

Rikkakasvien torjunnassa on varauduttava tekemään harauksien lisäksi myös käsin perkausta. Joskus selleri voi kehittää kukkavarsia, jotka pitää poistaa ennen sadonkorjuuta.

Haraukset ja sopiva säätyyppi saavat helposti kasvustossa piilevän sienitaudin leviämään.

Ehkä jonkinlainen haraukseen yhdistetty ruiskutus antaisi paremman tuloksen, sillä haraukset aina jonkin verran vikuuttavat kasvustoa. Sienitautipesäkkeet myös leviävät koko kasvustoon koneiden mukana. Tekniikkaa tulisi kehittää edelleen. Katteiden käyttöä on tutkittu viime vuosina runsaasti.

Kate kestää rikkakasvien taimettumista. Kuva: Jukka Salonen, Luke